Yksi kilpailu parhaasta 2023 alkaen  

Onko tiiminne seuraava Vuoden asiakaspalvelu? 

Ilmoittaudu!

Vuoden asiakaspalvelukilpailu

Vuoden asiakaspalvelu 2024 -kilpailun ilmoittautuminen käynnissä

Järjestämme vuosittain kilpailun, jossa palkitsemme Vuoden asiakaspalvelun. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa asiakaspalvelufunktio toimialasta riippumatta.

Kilpailun tarkoituksena on antaa toimintaansa kehittäville asiakaspalvelutoiminnoille niiden ansaitsemaa arvostusta ja näkyvyyttä, sekä tukea eri metodien ja huimaa vauhtia kehittyvien teknologioiden hyödyntämistä laadukkaan asiakaskokemuksen tuottamisessa. Hyvin organisoitu asiakaspalvelutyö on myös työhyvinvointiteko, sillä tämä toiminto jos mikä on täynnä palkitsevia, merkityksellisiä ja arvoa tuottavia kohtaamisia.

Kilpailun järjestää Wakarun Wave asiakaspalveluverkosto yhteistyössä QualityDeskin kanssa. Kilpailun arviointiasteikko perustuu laajalti modernia asiakaspalvelua huomioivaan COPC-standardiin. Osallistujat suorittavat itseasrviointiosuuden QualityDeskin työvälineellä, jonka data jää osallistujaorganisaation omaan käyttöön työvälineessä 4 kk ajaksi, mikä antaa mahdollisuuden tehdä tarvittavat kehitystoimenpiteet kilpailun jälkeen.

Kilpailun tuomareilla on mittava kokemustausta modernista asiakaspalvelusta ja sillä saavutetuista hyödyistä työyhteisöissä.

Vuoden 2024 voittaja palkitaan Asiakaspalvelupäivässä 11.2.2025. Vuoden asiakaspalvelu -kilpailun voittajat vuosien varrelta näet täältä. Vuoden asiakaspalvelu 2023 -voittaja oli Säästöpankkien asiakaspalvelu. Lue tiedote!

Lataa esite

Kilpailuesittely 

Katso kilpailuesittely

 

Miksi kannattaa osallistua

 • Arvostus ja näkyvyys – Anna asiakaspalvelutoiminnoille niiden ansaitsemaa arvostusta ja näkyvyyttä!
 • Laadukas ja sujuva asiakaskokemus – Tukea eri metodien ja huimaa vauhtia kehittyvien teknologioiden hyödyntämistä laadukkaan asiakaskokemuksen tuottamisessa
 • Työhyvinvointi kunniaan – hyvinvoiva henkilöstä luo arvoa asiakkaille – Hyvin organisoitu asiakaspalvelutyö on myös työhyvinvointiteko, sillä tämä toiminto jos mikä on täynnä palkitsevia, merkityksellisiä ja arvoa tuottavia kohtaamisia.
 • Nostaa asiakaspalvelun teot ja onnistumiset esiin – Pienelläkin asialla voi olla asiakaspalvelussa suuri vaikutus. Tule nostamaan teot näkyville!

Lue Apotin kisamatkasta Wakarun asiakastarinasta

Arvioinnin osa-alueet

Kilpailussa arvioidaan neljä osa-aluetta, minkä lisäksi kilpailussa nousevat esiin asiakaspalvelun teot ja onnistumiset, millä on vaikutusta asiakaspalvelun arkeen.

 1. Johtajuus, strategia ja toimintasuunnitelmat
 2. Prosessit
 3. Ihmiset
 4. Suorituskyky ja mittaaminen

Aikataulu 2024

 • Ilmoittautuminen on käynnissä
 • Osallistujien ohjeistus vk 15 alkaen
 • Itsearviointiaika lokakuun loppuun asti
 • Tuomarien arvioinnit marras-joulukuu
 • Raportit osallistujille: joulu-tammikuu
 • Voittajan julkistus: joulu-tammikuu
 • Voittajan esittely ja puheenvuoro: Asiakaspalvelupäivä 2025 – tapahtuma 11.2.2025
 • Voittajavierailu: erikseen sovittavana ajankohtana

Hinta 2024

Osallistumismaksu 4000 € + alv (muille kuin Waven jäsenille 5000 € + alv) sisältää asiakkaan valitseman tiimin arvioinnin, arviointityövälineen kilpailun ajaksi, tuomareiden arvioinnit ja haastattelun sekä loppuraportin. Osallistujat saavat laajaa some- ja uutiskirjenäkyvyyttä Wakarun ja Waven julkaisuissa ja voittajat esitellään vuoden 2025 Asiakaspalvelupäivä-tapahtumassa.

Voittajavierailu

Voittajavierailu järjestetään verkostotapaamisen merkeissä. Tilaisuudessa voittajatiimi esittelee toimintaansa ja ottamiaan kehitysaskeleita ja vieraat pääsevät esittämään voittajatiimille kysymyksiä heidän toiminnastaan. Vierailut on koettu palkitsevina mahdollisuuksina oppia uutta ja verkostoitua muiden alalla toimijoiden kesken. Vierailut ovat osa Wave asiakaspalveluverkoston jäsentoimintaa ja jäsenille maksuttomia.

 • Marraskuussa 2022 vierailemme Visma Solutions Oy:n Netvisor Customer Caren luona.
 • Maaliskuussa 2020 vierailimme Eläketurvakeskuksen asiakaspalvelussa. Blogin voit lukea täältä!
 • Tammikuussa 2019 vierailimme Webhelp Nordicin ja Alma Consumerin luona voittajavierailun merkeissä. Blogin voit lukea täältä!
 • Keväällä 2018 vierailimme Cinian luona. Blogin voit lukea täältä!
 • Keväällä 2018 teimme erittäin onnistuneen vierailun syksyllä 2017 palkitun Vuoden Contact Centerin, Työttömyysvakuutusrahaston (TVR), luokse. Voit lukea lisää vierailun annista Wakarun blogista täältä.

Kilpailuhistoria

Waven toiminnan kehittämisen kilpailuilla on pitkä historia. Olemme järjestäneet 1990-luvun puolivälistä alkaen kilpailut erinomaisen palvelun puolesta. Vuoden Service Desk -kilpailu alkoi vuonna 1996 ja Vuoden Contact Center -kilpailu vuonna 1999. Olemme palkinneet lukuisia esimerkillisiä organisaatioita, jotka panostavat erinomaiseen palveluun sekä asiakas- ja henkilöstökokemukseen.

Vuoden Service Desk -kilpailussa on vuosien varrella palkittu lukuisia organisaatoita, jotka ovat panostaneet esimerkilliseen toimintaan, parhaisiin käytäntöihin ja asiakkaan tukemiseen. Vuoden asiakaspalvelu -kilpailun voittajina on vuosien varrella palkittu esimerkillisiä asiakaspalveluyksiköitä aina vuodesta 1999 alkaen. Kilpailu on alkuvuosina toteutettu kuluttaja-arvioiden perusteella Taloustutkimuksen toteuttamien haastatteluiden perusteella. Vuodesta 2009 alkaen kilpailu perustui organisaation itsearviointiin sekä arviointitiimin tekemään arviointiin. Vuonna 2020 nimi Vuoden Contact Center -kilpailu jäi historiaan ja nimi päivittyi Vuoden asiakaspalveluksi. 2023 tehtiin uudistus, minkä myötä Waven kilpailut yhdistyivät ja jatkossa organisaatiot kilpailevat yhdessä kilpailussa.

Katso kokemuksia aiemmista kilpailuista!